Adobe

Курс Adobe Illustrator за деца и тинејџери од (10-18 год)

Програмот е наменет за сите оние кои сакаат да ги совладаат основите на компјутерска графика, но и да креираат логоа, плакати, огласи или било кои други графики наменети за печатење и web публикација. Наставата е прилагодена на возраста на детските и тинејџерските групи! Овој курс нуди можност за разбирање и работа со претворање на растерска графика во вектор

Содржина на курсот

 • Опис на работната површина
 • Изработка на основни форми и објекти
 • Трансформирање на објекти
 • Цртање со Pen и Pencil
 • Работа со бои
 • Работа со текст
 • Работа со слоеви
 • Работа со стилови и ефекти
 • Appearance panel
 • Работа со четки за боење
 • Печатење
 • Експортирање

 

 Курс Adobe Photoshop за деца и тинејџери од (10-18 год)

Курсот е наменет за креативни деца и оние деца кои би сакале да навлезат во светот на графичкиот и на веб дизајнот ( дизајн за печатење , дизајн за  on-line публикување). Децата на оваа обука ќе ја научат разликата за растерска и векторска графика.  Наставата е прилагодена на возраста на детските и тинејџерските групи!

 Содржина на курсот

 • Основни поими за компјутерската графика
 • Работна површина на Photoshop
 • Начини на внeсување на слики во Photoshop
 • Селекции
 • Работа со маски, слоеви и канали
 • Ретуширање на фотографии
 • Работа со алатката Pen
 • Специјални ефекти
 • Комбинирање на векторски објекти и Photoshop слики
 • Припрема на слики за печатење
 • Практични вежби

 

 

ЛингваФан