JAVA

JAVA – Основен курс (за деца и тинејџери од 10 – 18 год.)

Преку основиот курс JAVA ќе ги научите основите на програмирањето и тоа на еден од најпопуларните програмски јазици на денешницата. Покрај тоа овој курс во голема мера ќе го опфати  објектно-ориентирано програмирање ќе ви овозможи да развивате програми, создавајќи објекти и односи помеѓу тие објекти.

Заради бројните можности кои ги нуди JAVA, како креирање апликации за сите уреди на платформата Андроид или создавање игри, овој јазик е еден од најбараните програмски јазици во светот, и нуди можност за наоѓање добро платена работа во ИТ индустријата.

Содржина на основниот курс JAVA

 • Објаснување на Јава околината за работа
 • Објектно ориентирано планирање
 • Работа со оператори, променливи
 • Типови на низи и колекции
 • Референци
 • Управување со грешки
 • Коментари
 • Конверзија на податоци
 • Encode/Decode
 • Практични вежби

Времетраење (4 месеци, термините се еднаш неделно по 90 мин.)

Содржина на напреден курс JAVA

 • Напредни методи за JAVA програмирање
 • Работа со MySql бази на податоци
 • Изработка на слоќена JAVA апликација

Инфо : 076 748 848

 

 

 

ЛингваФан